donderdag 2 februari 2012

 Ricotta tonijn balletjes
Soms heb ik van die dagen dat ik helemaal geen inspiratie hebt en totaal niet weet wat ik moet koken. Meestal kijk ik dan in de koelkast naar wat ik nog heb staan en ga op internet of kookboeken zoeken naar een gerecht met het ingredient dat ik wil gaan gebruiken. Ik had gister nog ricotta in de koelkast staan omdat ik bedacht had deze week een keer mousaka te maken. Maar daar had ik dus geen zin in. Uiteindelijk heb ik op internet een recept gevonden van ricotta tonijn balletjes. Dat leek me wel een lekkere combinatie dus dat heb ik gemaakt. Hieronder het recept:

4 ansjovisfilet
10 gram kappertjes
80 gram paneermeel
50 gram Parmezaanse kaas
peper
zout
1 el peterselie, fijngehakt
200 gram ricotta
200 gram tonijn in blik, afgegoten
2 eieren
zonnebloemolie, voldoende om in te frituren
bloem, ei en paneermeel om de balletjes te paneren. 
Doe de ricotta, tonijn, eieren en parmezaanse kaas in een kom en roer goed door elkaar. Hak de ansjovis, de kappertjes en de peterselie heel fijn en roer het door het ricotta mengsel. Breng op smaak met peper en zout en roer het paneermeel erdoor. Ik maak altijd zelf paneermeel door gewoon een oude boterham te roosteren en die dan in de blender heel fijn te maken. Het mengsel moet niet meer plakkerig en zelfs vrij stevig zijn. Rol hier kleine balletjes van. Rol ze daarna eerst door de bloem, dan door een losgeklopt ei en daarna door het paneermeel. Verwarm de olie in een hoge pan tot de olie warm genoeg is om te frituren. Je kunt dit controleren door er een klein stukje brood in te doen. Als het meteen begint te bruisen is de olie warm genoeg. Frituur de balletjes kort in de olie. Doe dit wel in kleinere porties anders gaat de olie misschien te veel bruisen. Laat ze daarna nog even uitlekken op keukenpapier.
Wij hebben er een salade en gebakken aardappeltjes in de schil bij gegeten.
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten