Soep en chocoladerol
Gistermiddag hebben we de hele middag kubb gespeeld. Dat is een spel met houten blokjes die je om moet gooien. Klinkt heel simpel maar valt tegen en is heel erg leuk. Dit spel hebben we vorig jaar op de camping in Frankrijk ontdekt en daar ieder avond gespeeld met andere campinggasten. Lekker in de zon met wat lekkers en een paar flessen wijn erbij, dat was echt genieten. Toen we terug in Nederland waren hebben we het spel meteen zelf gekocht. Je hebt er alleen een groot grasveld voor nodig en dat hebben we thuis niet. Gelukkig hebben mijn ouders dat wel dus ik denk dat we daar deze zomer nog wel vaker te vinden zijn. Ik wilde gisteravond eigenlijk risotto als avondeten maken maar omdat we pas laat thuis waren is dat niet meer gelukt. Toen heb ik maar even snel een, vers, soepje gemaakt. Kost maar 10 minuten en is zoveel lekkerder dan een blik of pak.
Ik gebruik gewoon de groente die ik in huis heb dus het is iedere keer een andere soep. Alleen de basis is hetzelfde, ui en knoflook. Ik zal het recept van gisteravond hier neerzetten:
1 ui
1 teen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 zoete puntpaprika
1 handje basilicumblaadjes
half blikje tomatenpuree
1 lepel tomatenpesto
half blokje kippenbouillon
half blokje paddenstoelenbouillon
Snipper de ui en snij de bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Bak even aan in een scheut olie. Pers 1 teentje knoflook erboven uit en laat even meebakken. Niet bruin laten worden want dan gaat de knoflook bitter smaken. Voeg dan de tomatenpuree en pesto toe en laat nog even pruttelen. Verwarm ondertussen in de magnetron een klein beetje water met de bouillonblokjes. Giet bij de groente en laat nog even koken. Doe daarna alles in de blender, voeg de basilicumblaadjes toe en maak goed fijn. Giet de soep nog even door een zeef en voeg zoveel water toe tot de smaak goed is. Je kunt eventueel nog een scheutje room toevoegen.
Een tijdje geleden stond er een recept in de allerhande van een chocoboompje. Bij de ingredienten staat gember en daar houden we hier thuis niet zo van. Toen heb ik het recept aangepast en het gemaakt met kokos. Nu heeft het een beetje de smaak van een bounty dus als je daarvan houd zul je dit recept ook lekker vinden. Ik heb een half recept gemaakt en dat was meer dan genoeg voor ongeveer 10 stukjes.
125 gram pure chocolade
2 1/2 ei, gesplitst
85 gram suiker
50 gram boter, gesmolten
half bakje mascarpone, ongeveer 125 gram
kokosmelk en geschaafde kokos
poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 100 gram chocolade au bain marie. Laat iets afkoelen. Klop de eidooiers met de suiker licht en luchtig. Spatel de afgekoelde chocolade en de gesmolten boter erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolade mengsel. Verdeel het beslag over een rechthoekige, met bakpapier beklede, bakplaat. Bak in 15 tot 20 minuten gaar. De cake moet stevig en sponzig aanvoelen. Je moet de tijd even goed in de gaten houden, het zal eerder 15 dan 20 minuten zijn.Als de cake te droog word kun je hem straks niet meer goed oprollen. Laat de cake helemaal afkoelen. Schaaf ondertussen de rest van de chocolade. Roer de mascarpone los met een flinke scheut kokosmelk. Roer daar de geschaafde chocolade en kokos doorheen. Het mengsel moet niet te dik zijn maar ook weer niet zo dun dat het van je lepel afloopt. Je kunt nog wat poedersuiker door het mengsel roeren om het iets zoeter te maken.
Als de cake helemaal afgekoeld is keer je hem om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder dan voorzichtig het oude stuk bakpapier. Bestrijk de cake dan met het kokosmengsel. Niet helemaal tot het einde want anders gaat de vulling eruit lopen. Rol de cake dan in de lengte op met behulp van het bakpapier. Bestrooi de bovenkant nog met wat poedersuiker.
Deze foto heb ik van internet gehaald want ik had zelf geen goede foto. Die van mij zag er precies zo uit alleen heb ik er bovenop nog wat poedersuiker gestooid.
Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten