Gemarineerde aardbeien
Gisteravond hebben we weer voor de eerste keer dit jaar aardbeien gegeten! Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van aardbeien, het is in ieder geval niet zo dat we ze heel veel eten. Ik denk dat ik zo'n jaar of 14 was toen ik als bijbaantje aardbeien plukken had. Volgens mij hoorde dat in Vierlingsbeek bij je opvoeding want als ik het me goed herinner deed bijna de hele klas eraan mee........ Voorover gebogen voorzichtig de aardbeien van de plant af plukken en dan had je natuurlijk net een beschimmeld exemplaar te pakken, ik vond het verschrikkelijk. Later heb ik nog prei gepoot en augurken geplukt. En die 2 dingen eet ik nog graag dus waarschijnlijk vond ik dat minder erg om te doen. Maar goed, zo gauw ik die mooie aardbeien in de winkel zie liggen krijg ik wel altijd zo'n heerlijk zomergevoel en zoals we ze gister gegeten hebben zijn ze toch wel erg lekker. Ik heb er niet echt een recept voor, ik heb gewoon wat ingredienten bij elkaar gedaan en toen de aardbeien een tijdje laten marineren. Je kunt dus zoveel gebruiken als je zelf wilt. Zo gauw Luc het woord fruit alleen al hoort hoeft hij het niet meer, volgens mij een typisch kinderkwaaltje, dus ik heb ze lekker met alcohol gemarineerd.
1 grote bak aardbeien
creme de cassis
sinaasappelsap
suiker
vanillestokje
griekse yoghurt.
Was de aardbeien. Snij daarna pas het steeltje eraf want anders zuigen ze zich te vol met water. Snij ze daarna in 4e. Leg ze in een platte schaal en bestooi ze met ongeveer 2 eetlepels suiker. Giet er daarna een flinke scheut creme de cassis overheen en ongeveer evenveel sinaasappelsap. Snij een vanillestokje doormidden en haal van 1 kant, met de punt van een scherp mes, het merg eraf. Meng die ook door de aardbeien. Dek goed af en laat een paar uur in de koelkast marineren. Haal het merg van de andere kant van het vanillestokjes en roer dit door 3 eetlepels griekse yoghurt.
Serveer de aardbeien met het vocht in een mooie coupe en leg er een lepel yoghurt bovenop.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten