dinsdag 24 januari 2012

 Falafel
Gister heb ik zelf falafel gemaakt. We eten veel vegetarisch en dat leek me zo'n gerecht dat je beter zelf kunt maken dan kant en klaar in de winkel kopen. Het viel erg mee en was nog lekker ook! Ik heb geen officieel recept gevolgd maar gewoon zelf wat ingredienten bij elkaar gedaan.Ik weet eigenlijk niet zeker of ik het dan nog wel falafel mag noemen.Dan maak ik er maar kikkererwten/doperwten balletjes van.Maar of dat zo aanlokkelijk klinkt.....? Hoe dan ook, wij vonden het lekker en  hier is mijn recept:

1 blik, 400 gram, kikkererwten
120 gram diepvries erwtjes
1 teentje knoflook
1 gesnipperde ui
ras el hanout (marokkaans kruidenmengsel)
citroensap
zout
bloem
Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in wat olie. Voeg daarna de erwtjes toe en laat ze heel even meegaren. Pureer daarna de, uitgelekte, kikkererwten en het ui/knoflook/erwtjes mengsel. Voeg naar smaak ras el hanout, zout en citroensap toe. Rol hier balletjes ter grote van een walnoot van en rol deze door de bloem. Bak ze daarna in een laagje olie in de pan krokant.
Wij hebben het gegeten met pitabroodjes, gegrilde courgette en een knoflooksaus.
Knoflooksaus:
1 grote teen knoflook, geperst
3 eetlepels griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
citroensap, mosterd, paprikapoeder.
Roer de knoflook en mayonaise door elkaar en voeg de knoflook toe. Voeg naar smaak milde mosterd en citroensap toe en bestooi met wat paprikapoeder.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten