Taartjes met rabarber
Wat gaat de tijd toch snel...... Ik heb al weer veel te lang niks geschreven op mijn blog! Het is niet dat we geen lekkere dingen hebben gegeten maar we zijn veel weg geweest. Natuurlijk eerst met pasen en daarna de meivakantie. Met pasen waren we in Twente op een camping dus daar hebben we niks bijzonders gegeten maar afgelopen week waren we in Bayern in een huisje op een boerderij vlakbij Lindau. Het was gewoon geweldig, alleen maar mooi weer, heerlijk gewandeld in de bergen en natuurlijk ook heerlijk gegeten. Want als de Duitsers iets kunnen is het koken! Rob is helemaal gek van spatzle dus dat heeft hij iedere keer gegeten. Luc en ik hebben van die lekkere grote schnitzels en cordon bleu gegeten. En waarom kunnen we hier in Nederland nou niet zo'n lekker brood bakken als daar? En waarom hebben wij hier geen conditorei?? Het lijkt me duidelijk dat ik baal omdat nu alles weer z'n normale gangetje gaat.............Om nog even af te kicken heb ik gister taartjes gemaakt. Wel hele simpele, ze halen het niet bij die heerlijke duitse taarten maar toch waren ze ook wel lekker. We waren gister morgen even bij mijn ouders op bezoek en zij hebben rabarber in de tuin staan. Dat hadden we vroeger ook en toen vond ik het helemaal niet lekker. Maar afgelopen week heeft Rob op een terras in Bregenz een kasekuche met rabarber gegeten en die was erg lekker. Vandaar dat ik gister wat rabarber meegenomen heb om er zelf iets van te maken. Het lukte niet helemaal zoals ik het me voorgesteld had, het werd meer een moes dan dat je nog stukjes zag, maar de smaak was wel prima.
5 grote stengels rabarber
2 sinaasappels
suiker
monchou
slagroom
kant en klare gebaksschelpen
Schil de rabarber, snij ze in kleine stukken en was ze daarna goed. Rasp een klein beetje van de sinaasappelschil, gewoon een heel schilletje, niet allemaal kleine stukjes, en pers ze alle twee uit. Doe de rabarber en de sinaasappelschil daarna in een pan en giet er zoveel sinaasappelsap bij dat ze net niet onder staan. Voeg 1 eetlepel suiker toe. Breng daarna aan de kook en laat 5 minuten koken. Haal de sinaasappelschil uit de pan. Giet de rabarber daarna door een zeef en roer nog meer suiker door de rabarber tot je het zoet genoeg vind. Rabarber heeft wel veel suiker nodig, anders is het erg zuur.Laat afkoelen.
Klop de monchou los en klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en een klein beetje vanille. Roer de monchou en de slagroom door elkaar.
Vul de bodem van de gebaksschelpjes met een klein beetje rabarber en doe er daarna een flinke schep room op. Leg daarop weer een flinke schep rabarber.
Guten appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten